Skip to main content.
Δελτία Μουσικής Πληροφόρησης

Τα Δελτία Μουσικής Πληροφόρησης αποτελούν έναν νέο θεσμό. Πρόκειται για ηλεκτρονικά Δελτία που αποστέλλονται κατά τακτά διαστήματα μέσω e-mail και θα περιλαμβάνουν σταχυολόγηση αξιόλογων μουσικών συμβάντων.
Αποδέκτης του Δελτίου Μουσικής Πληροφόρησης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε κάνοντας εγγραφή μέσω του ιστότοπου στον κατάλογο αποδεκτών.

Εγγραφείτε δωρεάν συνδρομητές στο εβδομαδιαίο δελτίο

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
Έρευνα για:
Βρέθηκαν 73 εγγραφές

 
ΕπωνυμίαΔημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας
ΔιεύθυνσηΧώρος Δημοτικής Αγοράς, 44100, Κόνιτσα
Τηλέφωνο2655022298
e-Mail Διεύθυνσηlib-koni@otenet.gr
Δικτυακός τόποςwww.libkon.gr, https://www.facebook.com/konlibrary/?ref=bookmarks
Μουσικά περιεχόμεναΛαϊκή βιβλιοθήκη που ιδρύθηκε το 1960. Ανήκει διοικητικά στο Υπουργείο Παιδείας, από το οποίο και χρηματοδοτείται. Διοικείται από 5μελές εφορευτικό συμβούλιο με 3ετή θητεία διορισμένο από τον Υπουργό Παιδείας.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου Χαλκιδικής
ΔιεύθυνσηΚαρατάσιου 19 Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο2371025143
e-Mail Διεύθυνσηvivlio@polygyros.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.polygyros.gr/index.php/el/o-dimos-mas/culture/libraries
Μουσικά περιεχόμεναΔημοτική βιβλιοθήκη που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010 κι ανήκει στο Ν.Π.Δ.Δ. Αριστοτέλης του Δήμου Πολυγύρου
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔιεύθυνσηΆγαμέμνονος 4 - 155 61Χολαργός
Τηλέφωνο2106540948
e-Mail Διεύθυνσηholalib1@otenet.gr
Μουσικά περιεχόμεναΓραφείο στον Οργανισμό του ΔΟΠΑΠ
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Δήμου Αγίας Βαρβάρας "Ν. Χαχλάκης"
ΔιεύθυνσηΣερίφου 2, ΤΚ 123 51, Αγία Βαρβάρα
Τηλέφωνο2105699423
e-Mail Διεύθυνσηlibrarydab@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://agiavarvara.gr/vivliothiki-dimoy-agias-varvaras-n-chachlakis/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη λειτουργεί από το 1988 ως Δανειστική και Αναγνωστήριο. Έως το 2012 υπήρξε τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ενώ από το 2012 έως σήμερα ανήκει στο τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Αγωγής Εκπαίδευσης Αθλητισμού και Πολιτισμού.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Μαρκοπούλου
ΔιεύθυνσηΠαπαβασιλείου 34 Μαρκόπουλο Μεσογείων 19003
Τηλέφωνο2299049393
e-Mail Διεύθυνσηvivliothikimarkopoulo@gmail.com
Δικτυακός τόποςhttps://www.marko.gr/vivliothikh-markopoulou/
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
ΔιεύθυνσηΘ. Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος, 59132 Βέροια
Τηλέφωνο2331024879
e-Mail Διεύθυνσηdetopoka@otenet.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/demotike.beroias http://www.veriaculture.gr/kepa/library ,
Μουσικά περιεχόμεναΔημοτική βιβλιοθήκη - δωρεά ορόφου της Θ. Ζωγιοπούλου(δωρήτρια Βέροιας) στο Δήμο Βέροιας. Περισσότερα στοιχεία εδώ : http://www.veriaculture.gr/kepa/library
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔιεύθυνσηΓαριβάλδη 8 42132 Τρίκαλα
Τηλέφωνο2431353564
e-Mail Διεύθυνσηlibrarytrik@yahoo.gr
Μουσικά περιεχόμεναΙδρύθηκε το 1958, έχει συνεχή λειτουργία και από το 1997 έως το 2011 αποτελούσε τμήμα του καταργηθέντος ΝΠΔΔ "Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων". Από το 2011 έως το 2013 ανήκε στο καταργηθέν ΝΠΔΔ "Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" και έκτοτε ανήκει στο τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων .
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ
ΔιεύθυνσηΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΛΑΡΗ 13
Τηλέφωνο2106773485
e-Mail Διεύθυνσηvivliops@otenet.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.philothei-psychiko.gr/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο που υπήρξε το σπίτι του Κοσμά Πολίτη, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του 30. Τα χαρακτηριστικότερα έργα του είναι τα μυθιστορήματα «Λεμονοδάσος» (1930) και «Στου Χατζηφράγκου» (1962). Εγκαταστάθηκε και έκτισε το 1930 το σπίτι του σε βυζαντινό ρυθμό, όπου έζησε ευτυχισμένος με την οικογένειά του. Στην Κατοχή το πούλησε για οικονομικούς λόγους, όμως συνέχισε να ζει εκεί ως ενοικιαστής. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, έμενε σε ένα δωμάτιο στον επάνω όροφο ως το 1974, οπότε και πέθανε. Η Βιβλιοθήκη αποτελεί ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΝΠΔΔ ΟΚΑΠΑ. Λειτουργεί και παράρτημα στο Νέο Ψυχικό
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Νομού Ηρακλείου
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Πλαστήρα και Στρατηγού Βάσσου 2 , Ηράκλειο
Τηλέφωνο2810289038
e-Mail Διεύθυνσηmail@gak.ira.sch.gr
Μουσικά περιεχόμεναΥφίσταται από την ίδρυση της Περιφερειακής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ηράκλειο το έτος 1991 . Η χρήση της αποτελεί μέρος των προσφερόμενων συνολικών υπηρεσιών των Αρχείων. Περιλαμβάνει κυρίως βιβλία και περιοδικά γύρω από θέματα αρχειονομίας-βιβλιοθηκονομίας, τοπικής ιστορίας, ελληνικής λογοτεχνίας και λαογραφίας , καθώς και αρχαιολογίας.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Γενικών Αρχείων του Κράτους - Αρχείων Ν. Λακωνίας
ΔιεύθυνσηΒρασίδου 174 Σπάρτη
Τηλέφωνο2731022884
Μουσικά περιεχόμεναΒιβλιοθήκη που ανήκει στον φορέα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ν. Λακωνίας
 
 
ΕπωνυμίαΔανειστική βιβλιοθήκη Εκπολιτιστικού Μορφωτικού συλλόγου Ιτέας Καρδίτσας
ΔιεύθυνσηΙτέα Καρδίτσας 43062
e-Mail Διεύθυνσηemsiteas1983@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttp://iteakarditsas.blogspot.com/2012/03/blog-post_2794.html
 
 
ΕπωνυμίαΔημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς
Διεύθυνσηελ. Βενιζέλου - Δημοτικός Κήπος
Τηλέφωνο2341076338
e-Mail Διεύθυνσηvivlkilk@sch.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/LibraryKilkis, http://vivl-kilkis.kil.sch.gr
Μουσικά περιεχόμεναΝΠΔΔ, Ιδρύθηκε το 2000
 
 
ΕπωνυμίαΒασιλική Πιτόσκα
ΔιεύθυνσηΑργυροκάστρου 9
Τηλέφωνο2385023118
e-Mail Διεύθυνσηbiblflor@otenet.gr
Δικτυακός τόποςhttps://libflorina.wordpress.com/
Μουσικά περιεχόμεναΙστορικό της βιβλιοθήκης: Η Βιβλιοθήκη έκανε τα πρώτα της βήματα το 1984, μετά από χρηματική δωρεά του Γεωργίου Πιτόσκα στη μνήμη της θυγατέρας του Βασιλικής.Στη συνέχεια ο τότε υπουργός παιδείας Αντώνης Τρίτσης απηύθυνε πρόσκληση ώστε αυτή η πρωτοβουλία να μετατραπεί σε δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη και σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο. Βασικός όρος ήταν να έχει υπότιτλο το όνομα «Βασιλικής Πιτόσκα» και ένα άτομο από την οικογένεια Πιτόσκα να εκπροσωπεί πάντα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η οικογένεια από τότε συνεισφέρει ένα χρηματικό ποσό ετησίως με την μορφή δωρεάς ή αγορών για τις ανάγκες του φορέα ενώ η λειτουργία και η ευθύνη έχει περάσει πλέον στο Δημόσιο. Στη συνέχεια και με διευθυντή τον Δημήτριο Σουλιώτη (φιλόλογος στο τμήμα νηπιαγωγών και ειδικός στη γλώσσα και την δημιουργική γραφή) δημιουργείται το 1993 το παιδικό παράρτημα και παράλληλα με δικές του πρωτοβουλίες αυξάνονται οι υπηρεσίες και βελτιώνονται κατά πολύ οι λειτουργίες της βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3149/2003 «Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Δημόσιες Βιβλιοθήκες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ141/τ.Α/10-06-2003), οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες διοικούνται από τα Εφορευτικά Συμβούλια και τον Προϊστάμενο ή τον Διευθυντή. Το Εφορευτικό Συμβούλιο μιας Δημόσιας Βιβλιοθήκης απαρτίζεται από πέντε τακτικά μέλη και πέντε αναπληρωτές που θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προέρχεται από το χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, της επιστήμης ή της παραγωγής.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης
ΔιεύθυνσηΡεθυμνης 1 & Δωδεκανήσου 37, Αργυρούπολη ΤΚ 16452
Τηλέφωνο2109920801
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@elliniko-argyroupoli.gr
Μουσικά περιεχόμεναΙδρυση το 1976, εχει δημόσιο χαρακτήρα
 
 
ΕπωνυμίαΠεριφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών
ΔιεύθυνσηΓεωργίου Βιζυηνού 57 ,54636 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο2310203443
e-Mail Διεύθυνσηvivlio.40ekklision@thessaloniki.gr
Δικτυακός τόποςhttps://thessaloniki.gr/locations/βιβλιοθήκη-σαράντα-εκκλησιών/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1978, στο εντευκτήριο του Συλλόγου της Πνευματικής Κίνησης Νέων 40 Εκκλησιών. Το 1983 μεταφέρθηκε σε καταλληλότερο οίκημα (Γ. Βιζυηνού 65). Από τον Ιούνιο του 2002 στεγάζεται σε νέο ακίνητο, επί της οδού Γ. Βιζυηνού 57.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου
ΔιεύθυνσηΠίνδου, 36, 183-45, Μοσχάτο
Τηλέφωνο2109414314
e-Mail Διεύθυνσηlib_moschatou@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/vivliothikimosxatoy
Μουσικά περιεχόμεναΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου από το 1987 στεγάζεται στον 1ο όροφο του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στο χώρο της λειτουργεί τμήμα ενηλίκων με 17.000 τόμους βιβλίων, καλύπτοντας όλους τους τομείς της γνώσης με αναγνωστήριο 8 θέσεων καθώς και τμήμα για παιδιά και νέους με 6.000 τόμους βιβλίων με αναγνωστήριο 15 θέσεων. Το υλικό είναι ταξινομημένο σύμφωνα με το δεκαδικό ταξινομικό σύστημα Dewey ενώ η καταλογράφηση γίνεται σύμφωνα με τους αγγλοαμερικάνικους κανόνες ACCR2. Η θεματική ευρετηρίαση γίνεται με βάση τις καθιερωμένες επικεφαλίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η βιβλιοθήκη έχει ακόμη συλλογή από περιοδικά, τοπικές εφημερίδες και εκπαιδευτικά video για χρήση μόνο στο χώρο της. Από το υλικό που δεν δανείζεται παρέχονται δωρεάν φωτοτυπίες για τη διευκόλυνση των χρηστών. Δικαίωμα χρήσης του υλικού της βιβλιοθήκης έχουν όλοι οι επισκέπτες. Δικαίωμα δανεισμού όμως έχουν μόνο οι κάτοικοι και δημότες Μοσχάτου-Ταύρου και όσοι έχουν επαγγελματική ενασχόληση στο Δήμο. Για να γίνει κάποιος μέλος χρειάζεται απλώς η ταυτότητα ή το διαβατήριο του αν είναι ανήλικος ή αντίστοιχα των ενός από τους δυο γονείς αν πρόκειται για ανήλικο. Κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί μέχρι και 3 βιβλία για 15 ημέρες και δίνεται η δυνατότητα ανανέωσης για άλλες 15 ημέρες. Στα πλαίσια λειτουργίας της βιβλιοθήκης εντάσσεται και ένα Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης με 3 θέσεις Η/Υ για χρήση Internet και άλλες εφαρμογές και 2 θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης ξεχωριστό ρόλο αποτελεί η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με στόχο τη διάδοση των βιβλίων και γενικότερα των πολιτιστικών αγαθών τις οποίες το αναγνωστικό κοινό μπορεί να τις πληροφορηθεί από τη ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της βιβλιοθήκης είναι να καλύπτει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού για πληροφόρηση, να στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και τον πολιτισμό.
 
 
ΕπωνυμίαΣχολική Βιβλιοθήκη
ΔιεύθυνσηΚαλαβάρδα
Τηλέφωνο2241040052
e-Mail Διεύθυνσηmail@dim-kalav.dod.sch.gr
Μουσικά περιεχόμεναΗ βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2011 και φέτος εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκώ
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ
ΔιεύθυνσηΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΟΥ ΠΥΡΓΟΣ 27131
Τηλέφωνο2621022762
e-Mail Διεύθυνσηvivlpyrg@sch.gr
Δικτυακός τόποςwww.vivliothiki-pyrgou.gr,www.facebook.com/DemosiaKentrikeBibliothekePyrgou
Μουσικά περιεχόμεναΛΑΪΚΉ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ,ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
ΔιεύθυνσηΛέκκα 23-25 10562 Αθήνα
Τηλέφωνο2103291701
e-Mail Διεύθυνσηtee_lib@tee.gr
Δικτυακός τόποςhttp://portal.tee.gr/portal/page/portal/library , https://www.facebook.com/Βιβλιοθήκη-Τεχνικού-Επιμε
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ λειτουργεί από το 1927 και είναι μία από τις σημαντικότερες τεχνικές βιβλιοθήκες της χώρας, καθώς καλύπτει τόσο τις θεματικές περιοχές της τεχνολογίας και των εφαρμοσμένων επιστημών που ενδιαφέρουν άμεσα τους μηχανικούς, όσο και συναφείς επιστημονικούς κλάδους, όπως οικονομία, διοίκηση, θετικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, εκπαίδευση.
 
 
ΕπωνυμίαΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔιεύθυνσηΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 86, 11855, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Τηλέφωνο2105294275
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@aua.gr
Δικτυακός τόποςhttp://library.aua.gr, fb: https://www.facebook.com/AgriculturalUniversityOfAthensLibrary/
Μουσικά περιεχόμενα Βιβλιοθήκη του Γ.Π.Α. ιδρύθηκε με το Β.Δ. της 13ης Μαΐου 1945 «Περί των δημοσιευμάτων και της Βιβλιοθήκης της Α.Γ.Σ.Α.». Από την ίδρυσή της και μετά λειτουργεί αποκλειστικά ως φοιτητικό αναγνωστήριο με περιορισμένο υλικό από συγγράμματα καθηγητών ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Το 1977 αρχίζει σταδιακά η αναβάθμισή της καθώς προσλαμβάνεται ειδικευμένο προσωπικό. Το υλικό της εμπλουτίζεται με νέα βιβλία και περιοδικά και ταξινομείται σε γενικές κατηγορίες. Λειτουργεί φοιτητικό αναγνωστήριο και παρέχονται οι πρώτες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης προς τους χρήστες. Από το 1997 λειτουργεί σε σύγχρονο κτίριο και επεκτείνει τις υπηρεσίες της, συμβάλλοντας σημαντικά στην εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Γ.Π.Α. Συγχρηματοδοτήθηκε από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Κοινοτικού Πλασίου Στήριξης (Ε.Ε.) Π.Ε.Π. Αττικής 1994 - 1999 Ε.Π.ΕΑ.Ε.Κ. Ι 1994 - 1999 Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ 2000 - 2006
 
 
ΕπωνυμίαΑιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης
ΔιεύθυνσηΠλ.Δημαρχείου, 0, 35200, Αταλάντη
Τηλέφωνο2233080016
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-atalant.fth.sch.gr
Δικτυακός τόποςhttp://vivl-atalant.fth.sch.gr/?q=pages/vivliothiki, https://www.facebook.com/atalanti.library, http
Μουσικά περιεχόμεναhttp://vivl-atalant.fth.sch.gr/?q=pages/vivliothiki
 
 
ΕπωνυμίαΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΠΑΝΔΑ
ΔιεύθυνσηΔΟΜΟΚΟΥ 2-ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ
Τηλέφωνο2108236635
e-Mail Διεύθυνσηhttps://www.facebook.com/CentralMunicipalLibraryof
Δικτυακός τόποςhttps://centralib.openabekt.gr/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, είναι μία από τις πιο παλιές βιβλιοθήκες στη Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και στεγάζεται σήμερα στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2 στο Σταθμό Λαρίσης. Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει σπάνιο εκδοτικό υλικό και αποτελείται από 65.000 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας, αρχείο εφημερίδων από το 1852 έως το 1999, αρχείο 900 τίτλων περιοδικών από το 1849 έως σήμερα, αρχείο ΦΕΚ από το 1833 έως το 2007, πλούσιο βιβλιακό και φωτογραφικό υλικό για την ιστορία της πόλης της Αθήνας. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στη συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται οι βιβλιοθήκες των μεγάλων δωρητών του Κωνσταντίνου (Αγαθόφρονα) Νικολόπουλου, Γιώργου Χαριτάκη, Δημήτρη Καμπούρογλου, Ηλία Τσιριμώκου και Γ. & Ι. Δερβενιώτη, καθώς και η προσωπική συλλογή του Γεωργίου Βλάχου, η οποία αποκτήθηκε με αγορά. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα βιβλία που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης των Αθηνών, με την «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» Υπάρχουν 30 βιβλία του 19ου αι., 60 βιβλία εκδόσεων ως το 1930, 60 βιβλία ως το 1960 και περίπου 1000 βιβλία ως σήμερα. Η συλλογή συνεχίζει και εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορές και δωρεές, ενώ συγκεντρώνεται επιμελώς υλικό που αφορά την ιστορία των Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Συλλόγων της πόλης.Η ιδέα έρχεται να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον αρχείο των Αθηναϊκών Εφημερίδων, των Αθηναϊκών Ημερολογίων, καθώς επίσης και της συλλογής παλαιών Καρτ-Ποστάλ και Θεατρικών Προγραμμάτων οι οποίες είναι μία εξαιρετική συλλογή. Στο Τμήμα Βιβλιοθηκών του Δήμου Αθηναίων ανήκουν οι: . Κεντρική Βιβλιοθήκη Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. . Μουσική Βιβλιοθήκη . Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου . Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη (πρώην ΚΑΠΑΨ) . Βρεφική - Νηπιακή Βιβλιοθήκη (πρώην ΚΑΠΑΨ) . Παιδική Βιβλιοθήκη (Σταθμός Λαρίσης)
 
 
ΕπωνυμίαΤράπεζα της Ελλάδος - Βιβλιοθήκη
ΔιεύθυνσηΕλ. Βενιζέλου 21, 10250 Αθήνα
Τηλέφωνο2103202446
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@bankofgreece.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/Library/default.aspx
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκίνησε την λειτουργία της το 1928, το ίδιο έτος ίδρυσης της Τράπεζας, με αποστολή την υποστήριξη του επιστημονικού και ερευνητικού έργου της Τράπεζας και των λειτουργιών της. Είναι ανοικτή στο κοινό. Θεματικές ενότητες: οικονομικά, χρηματοοικονομικά, κεντρική τραπεζική, νομισματική πολιτική, στατιστική, φορολογικά, δίκαιο, διεθνής οικονομική, διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί. Από την ίδρυσή της εντάχθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και από το 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης. Η συλλογή της είναι υβριδική με έντυπο υλικό και ηλεκτρονικές πηγές. Έχει οργανωθεί με διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα και ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις (ILS: Sierra, RFID, Knowledge Base)
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΗΛΕΩΝ
ΔιεύθυνσηΜΗΛΙΕΣ ΒΟΛΟΥ Τ.Κ. 37010
Τηλέφωνο2423086260
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-mileon.mag.sch.gr
Δικτυακός τόποςwww.facebook.com/milieslibrary και milies.library.blogspot.gr
Μουσικά περιεχόμεναΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟ 1814 ΚΑΙ ΤΟ 1928 ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ 1973 ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΟΦΟ ΣΕ ΔΥΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου - Δραπετσώνας
ΔιεύθυνσηΕμμ. Μπενάκη 70, 18757 Κερατσίνι
Τηλέφωνο2104312182
e-Mail Διεύθυνσηkeratsinilib@gmail.com
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/keratsinilibrary
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη ανήκει στη Διεύθυνση Πολιτισμού - Αθλητισμού & Παιδείας, λειτουργούν άλλα δύο παραρτήματα και εργάζονται συνολικά 6 βιβλιοθηκονόμοι ( ένας εκ των οποίων έχει θέση προϊσταμένου) και 3 διοικητικοί υπάλληλοι.
 
 
ΕπωνυμίαΕξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΑΠ
ΔιεύθυνσηΠατρών-Κλάους 183 Τ.Κ. 26335 Πάτρα
Τηλέφωνο2610367830
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@eap.gr
Δικτυακός τόποςhttp://lib.eap.gr/el/
Μουσικά περιεχόμεναΛειτουργεί από το 2002 με κύριο σκοπό την υποστήριξη των διαδικασιών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της έρευνας στο E.A.Π. και την οργάνωση και διάθεση του παντός είδους υλικού της (έντυπο, ηλεκτρονικό, νόμιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύου κλπ.) και των υπηρεσιών της, ώστε να αποτελεί κέντρο συλλογής και διάχυσης της πληροφορίας με σύγχρονα μέσα.
 
 
ΕπωνυμίαΔημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας
ΔιεύθυνσηΦιλίππου 32-34
Τηλέφωνο2381026777
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-edess.pel.sch.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/vivliothikiedessa/
Μουσικά περιεχόμεναΕίναι Ν.Π.Δ.Δ., ιδρύθηκε το 2002 και λειτουργεί για το κοινό από το 2006
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη ΕΛΙΑ
ΔιεύθυνσηΑγίου Ανδρέου 5 - Αθήνα, 10556
Τηλέφωνο2103211149
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@elia.org.gr
Δικτυακός τόποςwww.elia.org.gr https://www.facebook.com/elia.miet/
 
 
ΕπωνυμίαΕ.Ρ.Τ. - Δ/νση Αρχείου
ΔιεύθυνσηΛεωφ.Μεσογείων 432 Τ.Κ. 15342 Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνο2106092445
e-Mail Διεύθυνσηarchives@ert.gr
Δικτυακός τόποςarchive.ert.g
Μουσικά περιεχόμεναΗ υπηρεσία του Αρχείου της Ε.Ρ.Τ. συγκροτήθηκε επίσημα το 1991, με αφορμή την αγορά του φωτογραφικού αρχείου του Π. Πουλίδη. Περιελάμβανε το Ιστορικό Αρχείο με οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό έως το 1970. Σήμερα, η Διεύθυνση Αρχείου έχει ενοποιήσει όλα τα υπόλοιπα τμήματα που προϋπήρχαν (Αρχείο Τηλεοπτικού Προγράμματος, Επίκαιρα, Αθλητικό Αρχείο Τηλεόρασης, Κοινοβουλευτικό Αρχείο Τηλεόρασης, Αρχείο Ραδιοφώνου, Μουσική Βιβλιοθήκη, Φωτογραφικό Αρχείο, Αρχείο τευχών του Περιοδικού Ραδιοπρόγραμμα / Ραδιοτηλεόραση, Συλλογή Αντικειμένων Μουσείου).
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου
ΔιεύθυνσηΛ. Συγγρού 387, 17564, Π. Φάληρο
Τηλέφωνο2109469631
e-Mail Διεύθυνσηlib@eef.edu.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/bibliothiki/
Μουσικά περιεχόμεναΗ βιβλιοθήκη του κοινωφελούς, εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ευγενίδου ήταν από τις πρώτες δράσεις που συστάθηκαν στο Ίδρυμα από τη δεκαετία του "50. Από το 1966 όμως ξεκίνησε να λειτουργεί για το κοινό, στο νεοσύστατο τότε κτήριο του Ιδρύματος, ως δανειστική βιβλιοθήκη και με ελεύθερη πρόσβαση για όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ειδική βιβλιοθήκη με εξειδίκευση σε θέματα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ναυτικής Εκπαίδευσης. Συμμετέχει αδιάλειπτα στην πραγματοποίηση του σκοπού του Ιδρύματος που είναι η συμβολή του στην εκπαίδευση νέων ελληνικής υπηκοότητας στο επιστημονικό και τεχνικό πεδίο
 
 
ΕπωνυμίαΧαροκόΒιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
ΔιεύθυνσηΕλ.Βενιζέλου 70, 176-71, Καλλιθέα
Τηλέφωνο2109549170
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@hua.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.library.hua.gr, https://www.facebook.com/groups/46376183291/, @hua_library
Μουσικά περιεχόμεναΗ ΒΚΠ ιδρύθηκε το 1991, παράλληλα με το ίδρυμα και λειτουργεί ως Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και ως αυτοτελής αποκεντρωμένη υπηρεσία σε επίπεδο Διεύθυνσης. Έχει εκτενές ωράριο λειτουργίας (8πμ-9μμ, και 9 σ/κ μέσα στο ακαδημαϊκό έτος). Διαθέτει περίπου 28.000 τίτλους βιβλίων, 510 τίτλους περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, και μεγάλο αριθμό χαρτών. Έχει αναπτύξει ψηφιακές συλλογές στο ιδρυματικό της αποθετήριο (ΕΣΤΙΑ) και υπηρεσίες αυτοαπόθεσης για τους χρήστες. Πραγματοποιεί σεμινάρια εκπαίδευσης χρηστών, συμμετέχει σε συνεργατικά σχήματα (ΣΕΑΒ-ILSaS , ΔΙ.Ο.ΒΙ.).
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
ΔιεύθυνσηΠαιδικό Μουσείο της Αθήνας, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β" 17-19, 10675 Αθήνα
Τηλέφωνο2103312995
e-Mail Διεύθυνσηinfo@hcm.gr
Μουσικά περιεχόμεναΑνήκει στο Κέντρο Έρευνας & Τεκμηρίωσης του Ε.Π.Μ. Δεν έχει αυτοτελή και αυτόνομο διοικητικό χαρακτήρα
 
 
ΕπωνυμίαΕργαστήριο Ελληνικής Μουσικής-Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΔιεύθυνσηΠέτρινο Κτίριο, Γραφείο 208 Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα
Τηλέφωνο2661087537
e-Mail Διεύθυνσηeremus@ionio.gr
Δικτυακός τόποςhttps://users.ionio.gr/~GreekMus/, https://users.ionio.gr/~GreekMus/library.htm
Μουσικά περιεχόμεναΤο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής ιδρύθηκε το 2000 και η λειτουργία του επισημοποιήθηκε με το ΠΔ 185/03. Αντικείμενό του είναι η ιστορία, αισθητική, θεωρία, ανάλυση και προβολή της Ελληνικής Μουσικής ( Αρχαίας, Μεσαιωνικής και Νέας), με ιδιαίτερη έμφαση στα λόγια είδη και με σκοπό του την κάλυψη των ερευνητικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών αναγκών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στους παραπάνω τομείς.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
ΔιεύθυνσηΠειραιώς 46, 18510, Πειραιάς
Τηλέφωνο2131352315
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@statistics.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.statistics.gr/el/library
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ιδρύθηκε το 1953 και αποτελεί Τμήμα της Διεύθυνσης Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων. Λειτουργεί ως ειδική οικονομική - στατιστική βιβλιοθήκη και σκοπός της είναι η διαχείριση και η διατήρηση όλων των εκδόσεων της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και η πληροφόρηση σε θέματα στατιστικής, οικονομίας, διοίκησης και, γενικότερα, σε θέματα που αφορούν στις θετικές και κοινωνικές επιστήμες. Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτής πρόσβασης για τους χρήστες στο χώρο του αναγνωστηρίου και δεν είναι δανειστική.
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΔιεύθυνσηΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑ 37001
Τηλέφωνο2426022591
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-zagor.mag.sch.gr
Δικτυακός τόποςwww.library-zagora.gr
Μουσικά περιεχόμεναΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΙΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΛΛΟΝΙΚΟ Γ". ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΩΣ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΥ" Ή ΑΛΛΙΩΣ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ" . Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΒΙΒΛΙΑ 144 ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΠΑΛΑΙΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΉΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ.
 
 
ΕπωνυμίαΕΛΛΗΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΒΒΥ - ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΔιεύθυνσηΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 28, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10682
Τηλέφωνο2108222296
e-Mail Διεύθυνσηkyklos@greekibby.gr
 
 
ΕπωνυμίαΠαιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας
ΔιεύθυνσηΑισώπου 1 - 43100 - Καρδίτσα
Τηλέφωνο2441071346
e-Mail Διεύθυνσηpaidikesbibliothikes@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas/
Μουσικά περιεχόμεναΕίναι ένα δίκτυο 12 βιβλιοθηκών (Κεντρική Βιβλιοθήκη και 11 παραρτήματα σε συνοικίες της πόλης και 3 Δημοτικά Διαμερίσματα του Διευρυμένου Δήμου. Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1986 με την ίδρυση της 1ης Παιδική Βιβλιοθήκης στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη χρονολογείτε από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας, που είναι το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Καρδίτσας.
 
 
ΕπωνυμίαΚοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
ΔιεύθυνσηΠλ. 28ης 7 Κοζάνη 50132
Τηλέφωνο2461350435
e-Mail Διεύθυνσηinfo@kozlib.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.kozlib.gr/kozlib_new/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Κ.Δ.Β.Κ.) είναι ΝΠΔΔ του Δήμου Κοζάνης. Συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ιστορικές βιβλιοθήκες της χώρας και των Βαλκανίων, με αφετηρία το δεύτερο μισό του 17ου αι. Στις συλλογές της ΚΔΒΚ, πέρα από το σύγχρονο κομμάτι ( μετά την απελευθέρωσή της Κοζάνης το 1912), υπάρχει και η ιστορική συλλογή στην οποία περιλαμβάνονται ως διακριτές κατηγορίες: α) χειρόγραφα, β) εκδόσεις από το 1494- 1912, γ) κώδικες και λυτά έγγραφα, δ) εφημερίδες-περιοδικά ε)η αρχαιολογική συλλογή, στ) η βιβλιοθήκη Ψαριανού, ζ) η Χαρτοθήκη, η)ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπεται η ένταξη παιδικών - παραρτημάτων - κινητών. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 90.000 έντυπα τεκμηριωμένα. Περιλαμβάνει πολύτιμα και σπάνια έντυπα ξενόγλωσσα και στην ελληνική γλώσσα, 750 χειρόγραφα, και κώδικες εγγράφων, 70.000 λυτά έγγραφα ψηφιοποιημένα, Οθωμανικά έγγραφα και φιρμάνια. Επίσης, διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή χαρτών για τη διαφύλαξη και προβολή της οποίας δημιουργήθηκε η Δημοτική Χαρτοθήκη. Φιλοξενεί επίσης σημαντικό αριθμό εφημερίδων - περιοδικών, φωτογραφικό αρχείο, συλλογή έργων ζωγραφικής
 
 
ΕπωνυμίαΔημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας
ΔιεύθυνσηΚάδμου 7 και Δαιδάλου, Λιβαδειά 32131
Τηλέφωνο2261089970
e-Mail Διεύθυνσηvivlivad@gmail.com
Δικτυακός τόποςhttp://www.liblivadia. gr - https://www.facebook.com/pg/levadia.library - https://twitter.com/libliv
Μουσικά περιεχόμεναΛαϊκή Βιβλιοθήκη ιδρυθείσα αρχικά ως Δημοτική, και από το 1954 Δημόσια, ενώ από το 1981 έγινε Κεντρική με τη διάθεση βιβλιοαυτοκινήτου με περιφέρειες ευθύνης τη Βοιωτία, τη Βόρεια Αττική και την Ανατολική Φωκίδα. Τα μέλη αναγνωστών ξεπερνούν τις 12.000 (ποσοστό πάνω από το 50 τοις εκατό του πληθυσμού της πόλης). Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες και ποικίλων ενδιαφερόντων υλοποιούνται σε διαρκή σχεδόν καθημερινή βάση, δημιουργώντας ισχυρή τοπική κοινότητα.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών
ΔιεύθυνσηΑριστοτέλους και Φειδίου 1, Πανεπιστημιούπολη, τ.κ. 26504, Πάτρα
Τηλέφωνο2610969621
e-Mail Διεύθυνσηinfo@lis.upatras.gr
Δικτυακός τόποςhttps://library.upatras.gr/
Μουσικά περιεχόμεναΚεντρική - Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη και Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικής Μουσικής του ΙΕΜΑ - Κέντρου Μουσικής Τεκμηρίωσης
ΔιεύθυνσηΑδριανού 105
Τηλέφωνο2103310129
e-Mail Διεύθυνσηprotocol@iema.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.iema.gr/alpha?lang=el&db=musicportal&tb=kiria_silogi, http://www.musicportal.gr/digitize
Μουσικά περιεχόμεναΗ βιβλιοθήκη του ΙΕΜΑ απαρτίζεται από περίπου 2.200 τίτλους και περιλαμβάνει βιβλία σχετικά με τα αντικείμενα του Ινστιτούτου. Το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικής Μουσικής που έχει αναπτύξει το ΙΕΜΑ περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 50.000 τεκμήρια διαφόρων μορφών του νεότερου και σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ψηφιοποιήθηκε στο πλαίσιο των έργων ψηφιοποίησης και προβολής που χρηματοδοτήθηκε από το ε.π. Κ.τ.Π. και προέρχεται από 12 συνεργαζόμενα αρχεία και συλλογές καθώς και προσωπικά αρχεία 22 συνθετών
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη κσι Αρχείο Μικροταινιών του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετεών
ΔιεύθυνσηΠατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, Ιερά Μονή Βλατάδων, Επταπυργίου 64, 546 34 Θεσσαλονίκη.
Τηλέφωνο2310202302
e-Mail ΔιεύθυνσηΧειρογράφων: manuscript@pipm.gr Βιβλιοθήκη: librar
Δικτυακός τόποςhttp://www.pipm.gr/el
Μουσικά περιεχόμεναH βιβλιοθήκη του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών άρχισε να λειτουρ­γεί αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Σκοπός της δημιουργίας της ήταν η συγκέντρωση και η διαφύλαξη όλων των θη­σαυρών της Ορθόδοξης κυρίως Πατερικής σκέψης και στη συνέχεια η εξυπηρέτηση επιστημόνων, φοιτητών, ερευνητών καθώς και η παροχή γενικότερων πληροφοριών βιβλιογραφικού και επιστημονικού χαρακτήρα. Η συνολική έκταση του χώρου, όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Π.Ι.Π.Μ., ξεπερνά τα 350 τ.μ. και λειτουργεί για το επιστημονικό κοινό καθημερινά είναι από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. Συλλογές - Τμήματα: Η κύρια συλλογή της βιβλιοθήκης - η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται - υπερ­βαί­νει σήμερα τους 50.000 τίτλους και προσφέρει εκτεταμένη κάλυψη σε θεωρητικούς κλάδους γνώσης, με έμφαση στη θεολογική επιστήμη, αλλά και σε συναφείς κλάδους των ανθρωπιστικών επιστημών. Παλαίτυπα: Στην κύρια συλλογή της βιβλιοθήκης ανήκουν και τα παλαίτυπα, που υπερ­βαίνουν τους 1.500 τίτλους. Παρουσιάζουν σπουδαία ιστορική αξία εξαιτίας της παλαιότητάς τους. Πολλά από αυτά είναι αρχέτυπα και δε συναντώνται σε άλλες βιβλιοθήκες. Λόγω της ευαισθησίας τους φυλάσσονται σε ξεχω­ριστό δωμάτιο και η πρόσβαση στο κοινό επιτρέπεται κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό του Ιδρύματος. Περιοδικά: Στη βιβλιοθήκη ανήκουν επίσης και περίπου 500 τίτλοι ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων περιοδικών. Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών έχει στην κατοχή του δύο αρχεία μονα­δικά ανά τον κόσμο, ευγενική παραχώρηση - ευλογία των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στο Ίδρυμα: Το αρχείο μικροταινιών (microfilms) από περίπου 9.100 χειρό­γραφα των βιβλιοθηκών των Ιερών μονών του Αγίου Όρους, και Το αρχείο περίπου 4.000 διαφανειών (slides) από μικρογραφίες των εικονογραφημένων χειρογράφων των Ιερών μονών του Αγίου Όρους. Το πρώτο αρχείο περιλαμβάνει σήμερα εννέα χιλιάδες εκατό (9.100) περίπου μι­κρο­ταινίες (films) από δεκαεννέα (19) μονές καί τρεις ( 3 ) σκήτες του Αγίου Όρους. Για να διαφανεί το μέγεθος αυτού του αρχείου αρκεί να σημειωθεί ότι υπερτερεί αριθμητικά του συνόλου των αντίστοιχων αρχείων μικροταινίων και ψηφιο­ποιη­με­νων συλλογών ελληνικών χειρογράφων σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου
ΔιεύθυνσηΕρμού , 2 , 68400 , Σουφλί
Τηλέφωνο2554022209
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-soufl.evr.sch.gr
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη ΤΕΕ/ΤΑΚ
ΔιεύθυνσηΠρεβελάκη και Γρεβενων, 71202, Ηράκλειο
Τηλέφωνο2810342520
e-Mail Διεύθυνσηlib-teetak@central.tee.gr
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Μουσικών Σπουδών
ΔιεύθυνσηΠανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, 9ος όροφος (γρ. 917) Τ.Κ. 15784
Τηλέφωνο2107277789
e-Mail Διεύθυνσηmousiki@lib.uoa.gr
Δικτυακός τόποςhttp://phil.lib.uoa.gr/bibliothikes-spoydastiria/bibliothiki-moysikon-spoydon/plirofories.html , Fac
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη Μουσικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1993. Από το 2005 αποτελεί μέρος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής υπό το συντονισμό της οποίας λειτουργεί έως ότου γίνει η μετεγκατάστασή της σε νέο κτίριο. Οργανώθηκε πλήρως το 2008 όταν άρχισε να εφαρμόζεται η Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey και το πρότυπο ταξιθετικό σύστημα της Φιλοσοφικής Σχολής.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών
ΔιεύθυνσηΣοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσίμαχου Καλοκαιρινού 7, 71202, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο2810283219
e-Mail Διεύθυνσηlib@ekim.gr
Δικτυακός τόποςΥπάρχει ενότητα στον ιστότοπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, www.historical-museum.gr
Μουσικά περιεχόμεναH βιβλιοθήκη λειτουργεί από την έναρξη λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείο Κρήτης το 1953, στεγάζεται στο κτίριο του Μουσείου και υπάγεται στην Διοίκηση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.)
ΔιεύθυνσηΕρμού 7, 54625 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο2310858658
e-Mail Διεύθυνσηinfo@eeme.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.eeme.gr/eeme/gsme-library.html
Μουσικά περιεχόμεναΗ βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 1997 με την ίδρυση της Ε.Ε.Μ.Ε.
 
 
ΕπωνυμίαΕβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος
ΔιεύθυνσηΝίκης 39, 10557 Αθήνα
Τηλέφωνο2103225582
e-Mail Διεύθυνσηaloudarou@jewishmuseum.gr
Μουσικά περιεχόμεναwww.jewishmuseum.gr/i-vivliothiki
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
ΔιεύθυνσηΤοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682 - Αθήνα
Τηλέφωνο2132144807
Δικτυακός τόποςhttp://www.namuseum.gr/museum/library-gr.html
Μουσικά περιεχόμεναΗ παλαιότερη αρχαιολογική Βιβλιοθήκη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μία από τις πιο σημαντικές Βιβλιοθήκες του τομέα της αρχαιογνωσίας. Διαθέτει περισσότερους από 20.000 τίτλους, από τους οποίους οι παλαιότεροι χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Τα βιβλία και το αρχειακό υλικό καλύπτουν τομείς αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης, αρχαίων θρησκειών, αρχαίας φιλοσοφίας, καθώς και εκδόσεις της ελληνικής και λατινικής γραμματείας. Μοναδικής αξίας αρχειακό υλικό αποτελούν τα ημερολόγια από τις μεγάλες ανασκαφές του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου και τα πρωτότυπα σχέδια αρχαιολογικών ευρημάτων. Η συγκρότηση της βιβλιοθήκης το 19ο αιώνα, ταυτόχρονα με την ίδρυση του Μουσείου, προέκυψε από την ανάγκη των επιστημόνων που έχουν υπηρετήσει διαχρονικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Καλύπτει άμεσα την επίλυση επιστημονικών θεμάτων που προκύπτουν κατά τη μελέτη των αρχαίων του Μουσείου. Ο εμπλουτισμός της ενισχύεται και με ανταλλαγές με ξένα και ελληνικά αρχαιολογικά ιδρύματα, καθώς και με δωρεές, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η βιβλιοθήκη του Σ. Μαγιάση. Ύστερα από την επέκταση του κτηρίου το 1939 η Βιβλιοθήκη στεγάστηκε στο χώρο που βρίσκεται σήμερα. Ανακαινίστηκε το 2008 με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη μόνο στο προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και από ειδικούς ερευνητές, κατόπιν αιτήματός τους.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)
ΔιεύθυνσηΣαλαμίνος 72-74, 17675, Καλλιθέα, Αθήνα
Τηλέφωνο2103739651
e-Mail Διεύθυνσηpiop_library@piraeusbank.gr
Δικτυακός τόποςwww.piop.gr
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ περιλαμβάνει συλλογές βιβλίων οι οποίες προέρχονται από βιβλιοθήκες σημαντικών ελληνικών τραπεζών που απορροφήθηκαν από τον Όμιλο Πειραιώς. Είναι ανοιχτής πρόσβασης, μη δανειστική. Διαθέτει τίτλους στα πεδία έρευνας και δραστηριοποίησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, αλλά και γενικότερα του Ομίλου Πειραιώς: βιομηχανική αρχαιολογία, οικονομική και κοινωνική ιστορία, ιστορία της τεχνολογίας, γεωτεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα, μουσειολογία, πολιτιστική διαχείριση, ανθρωπολογία, λαογραφία, εθνολογία, χρηματοοικονομικά, τραπεζικά και οικονομικά θέματα, αγροτική οικονομία και πολιτική, μάνατζμεντ
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
ΔιεύθυνσηΠανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 15784
Τηλέφωνο2107277605
e-Mail Διεύθυνσηphil@lib.uoa.gr
Δικτυακός τόποςhttp://phil.lib.uoa.gr
Μουσικά περιεχόμεναΜε απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου το 2005 δημιουργήθηκε η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής, υπό το συντονισμό της οποίας λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα (30/9/2018) 16 Σπουδαστήρια/ Βιβλιοθήκες. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης απαρτίζεται από τις συλλογές των πρώην σπουδαστηρίων της Φιλοσοφικής σχολής που ενοποιήθηκαν με τη μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο. Τα πρώτα Σπουδαστήρια της Φιλοσοφικής Σχολής ιδρύθηκαν το 1922 με την μετατροπή σε αυτά των αντίστοιχων Φροντιστηρίων. Επρόκειτο για το Φιλολογικόν, Φιλοσοφικόν και Ιστορικόν-Αρχαιολογικόν Σπουδαστήριον και λειτουργούσαν παράλληλα με την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Με τον οργανισμό του 1932 διαχωρίζεται το Ιστορικόν Σπουδαστήριον από το Αρχαιολογικόν και ιδρύονται δυο επιπλέον, το Σπουδαστήριον Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας και το Σπουδαστήριον Γλωσσολογίας. Με το νόμο πλαίσιο για τη δομή και τη λειτουργία των Α.Ε.Ι. (ν. 1268/82) τα Σπουδαστήρια υπήχθησαν σε Τομείς και Τμήματα. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1987-1988, η Φιλοσοφική Σχολή εγκαταστάθηκε σε νέο κτήριο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όπου λειτούργησαν πλέον εκεί 12 Σπουδαστήρια/ Βιβλιοθήκες. Τον Οκτώβριο του 2018 δόθηκε προς χρήση το νεόδμητο κτήριο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής, ένας σύγχρονος χώρος 7.500 τ.μ παραπλεύρως της Σχολής, στον οποίο στεγάζονται οι συλλογές των 16 Σπουδαστηρίων/Βιβλιοθηκών.
 
 
ΕπωνυμίαΚεντρική Βιβλιοθήκη Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ
ΔιεύθυνσηΒιβλιοθήκη Θεολογικής Σχολής. Πανεπιστημιούπολη. Άνω Ιλίσια. 15772
Τηλέφωνο2107275782
e-Mail Διεύθυνσηtheologiki(at)lib.uoa.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.lib.uoa.gr/bibliothikes-scholon/theologikis.html
Μουσικά περιεχόμεναΠανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Ανήκει στην Θεολογική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου
ΔιεύθυνσηΟικονόμου 3 & Τομπάζη, 203-00, Λουτράκι
Τηλέφωνο2744022323
e-Mail Διεύθυνσηmunlib@loutraki.gr
Δικτυακός τόπος@LoutrakiLibrary
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
ΔιεύθυνσηΛΥΚΑΒHΤΤΟΥ 1Γ, ΑΘΗΝΑ, 106 72
Τηλέφωνο2103637455
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@mfhr.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.mfhr.gr/library/plirofories-library.html
Μουσικά περιεχόμεναΗ βιβλιοθήκη του ΙΜΔΑ διαθέτει βιβλία σε πέντε γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Περιέχει πάνω από 4000 μονογραφίες. 20 ελληνικούς και 45 ξενόγλωσσους τρέχοντες τίτλους περιοδικών διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλήρη συλλογή αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο) και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Λουξεμβούργο), διεθνών συμβάσεων, εκθέσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ, καθώς και εκδόσεις των ειδικευμένων Οργανώσεων του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), του Συμβουλίου της Ευρώπης και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας
ΔιεύθυνσηΠλατεία Ησαϊα 1, 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο22650.28408
e-Mail Διεύθυνσηdbamfiss@gmail.com
Δικτυακός τόποςwww.dbamfis.blogspot.gr
Μουσικά περιεχόμεναΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1957, σαν ΝΠΔΔ, με το νόμο Καλλικράτη καταργήθηκε από ΝΠΔΔ και υπάγεται στο αυτοτελές τμήμα παιδείας πολιτισμού του Δήμου Δελφών. Το δανειστικό τμήμα περιλαμβάνει 35.000 τόμους βιβλία έως σήμερα ενώ το μελετητικό - μη δανειστικό 25.000 τόμους
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική βιβλιοθήκη Καστοριάς "Αθανάσιος Χριστόπουλος"
ΔιεύθυνσηΚαραβαγγέλη 23 , 52100 Καστοριά
Τηλέφωνο2467028195
e-Mail Διεύθυνσηkastlibr@otenet.gr
Δικτυακός τόποςmybibliothikikastorias.wordpress.com
Μουσικά περιεχόμεναΞεκίνησε την λειτουργία της το 1925 .το 1940-1945 έμεινε κλειστή λόγω του πολέμου και μέχρι σήμερα λειτουργεί αδιαλείπτως.Είναι η μητροπολιτική βιβλιοθήκη του Νομού Καστοριάς και εξυπηρετεί τα 3/4 του συνολικού πληθυσμού .Είναι υπηρεσία του Νομικού προσώπου του Δήμου Καστοριάς διοικείται από 11/μελές συμβούλιο.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου
ΔιεύθυνσηΠλάτανος Τ.Κ 85400 Λέρος Δωδεκάνησα
Τηλέφωνο2247024294
e-Mail Διεύθυνσηleroslib@otenet.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/leroslibrary/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου ιδρύθηκε το έτος 1952 από όμιλο επιφανών Λερίων πολιτών, με πυρήνα τις πρώτες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων από δωρεές ντόπιων και ομογενών. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει μακρά ιστορία. Ο Διονύσιος Οικονομόπουλος, στο βιβλίο του «ΛΕΡΙΑΚΑ» (1888), αναφέρει ύπαρξη σπουδαίας και πλούσιας Βιβλιοθήκης στη Λέρο κατά τα τέλη του 19ου αι. και καταγράφει πλήθος χειρογράφων και βιβλίων, δωρεά του Λερίου δασκάλου Αδαμάντιου Χαραμή. Στα χρόνια του πολέμου (1943-1947), τα χειρόγραφα βιβλία κρύφτηκαν και διασώθηκαν στο πηγάδι του Κάστρου. Το 1952 η συλλογή μεταστεγάστηκε στο κτίριο της Δημογεροντίας στον Πλάτανο και με την υποστήριξη της Λεριακής Εστίας ξεκίνησε να λειτουργεί για το κοινό. Πάμε όμως στο παρόν.. Σήμερα η βιβλιοθήκη έχει πάνω από 1200 ενεργά μέλη και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται Η συλλογή ξεπερνάει τους 20.000 τίτλους, και είναι οργανωμένοι με το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5,6. Από το καλοκαίρι του 2012, η Δημοτική μας βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τους εθελοντές της έχει πραγματοποιήσει πάνω από 160 εκδηλώσεις με 4.500 συμμετέχοντες συνολικά (παιδιά και εφήβους). Έχει ενισχυθεί με τεχνολογικό εξοπλισμό και καινούργια βιβλία και έχει εκπονήσει μια σειρά από δράσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία, την καινοτομία, μεταμορφώνοντας τη βιβλιοθήκη σε σύγχρονο εργαστήριο δημιουργικής σκέψης και απασχόλησης. Μέσα από την συμμετοχή μας στις Καλοκαιρινές Εκστρατείες του Future Library πετύχαμε την αναγνωρισιμότητα της βιβλιοθήκης στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλα τα Δωδεκάνησα. Οι παραπάνω ενέργειες μαζί με την ένθερμη υποστήριξη των κατοίκων του νησιού δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα εξωστρέφειας και βοήθησαν στο να μεταστεγαστεί η Δημοτική βιβλιοθήκη τον Μάρτη του 2015 σε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο σύγχρονο κτίριο στην κεντρικότερη πλατεία του νησιού. Ο Δήμος Λέρου στους δύσκολους αυτούς καιρούς καινοτόμησε και επένδυσε στην γνώση και στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων του νησιού. Ένα ολοκαίνουριο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με ωραίες γραμμές άνετους χώρους και τρεις μικρούς αίθριους χώρους αποτελεί τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λέρου. Καλαίσθητα βοτσαλωτά δάπεδα, ευήλια και άνετα αναγνωστήρια, βιβλιοστάσια και μια ελκυστική και ευχάριστη παιδική βιβλιοθήκη αποτελούν το κόσμημα του νησιού μας. Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου που βρίσκεται στον Πλάτανο δίπλα από το Δημαρχείο, αποτελεί το καμάρι όχι μόνο της Λέρου αλλά και ολόκληρης της Δωδεκανήσου.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου.
ΔιεύθυνσηΑγίου Νικολάου 15, 60200, Λιτόχωρο Πιερίας
Τηλέφωνο2352350127
e-Mail Διεύθυνσηkaterinam2@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/dionolympus/, https://www.facebook.com/bibliotheke.enotetaslitochorou, http
Μουσικά περιεχόμεναΛειτουργεί από το 1965. Είναι δανειστική και μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών από το 2012. Συμμετέχει σε καλοκαιρινές και χειμερινές εκστρατείες για παιδιά της ΕΒΕ. Διαθέτει έναν βιβλιοθηκονόμο. Ανήκει στο Δήμο Δίου Ολύμπου.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου.
ΔιεύθυνσηΑγίου Νικολάου 15, 60200, Λιτόχωρο Πιερίας
Τηλέφωνο2352350127
e-Mail Διεύθυνσηkaterinam2@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://www.facebook.com/dionolympus/, https://www.facebook.com/bibliotheke.enotetaslitochorou, http
Μουσικά περιεχόμεναΛειτουργεί από το 1965. Είναι δανειστική και μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών από το 2012. Συμμετέχει σε καλοκαιρινές και χειμερινές εκστρατείες για παιδιά της ΕΒΕ. Διαθέτει έναν βιβλιοθηκονόμο. Ανήκει στο Δήμο Δίου Ολύμπου.
 
 
ΕπωνυμίαΜουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας
ΔιεύθυνσηΔιογένους 1-3 (Πλάκα), Αθήνα
Τηλέφωνο2103254129
Μουσικά περιεχόμεναΤο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας ιδρύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1991, ενώ από το 2018 αποτελεί Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ). Η Βιβλιοθήκη του Μουσείου Ελληνικών Λαΐκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας, δημιουργήθηκε αρχικά από τις δωρεές βιβλίων, άρθρων και περιοδικών των Φοίβου Ανωγειανάκη, Δέσποινας Μαζαράκη και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με τις αγορές της βυζαντινής Βιβλιοθήκης Χρήστου Πανούτσου (που περιλαμβάνει έντυπες εκδόσεις από το 1826 έως σημέρα) και της Βιβλιοθήκης Μανώλη Φιλαΐτη καθώς και από διάφορες δωρεές και αγορές ιδιωτών και φορέων.
 
 
ΕπωνυμίαΜουσική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
ΔιεύθυνσηΔομοκού 2, 10440, Αθήνα
Τηλέφωνο210 8846009, 210 8810884, 210 8846011
e-Mail Διεύθυνσηpublibrath@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttps://apollon.org.gr/βιβλιοθήκη-των-μουσικών/
 
 
ΕπωνυμίαΚεντρική Βιβλιοθήκη Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
ΔιεύθυνσηΗρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη 15773 Ζωγράφου
Τηλέφωνο2107723878
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@central.ntua.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.lib.ntua.gr/ https://www.facebook.com/CentralLibraryNTUA/?fref=ts https://twitter.com/NTU
Μουσικά περιεχόμενα Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΕΜΠ χρονολογείται από το 1836. Ως πλήρως οργανωμένη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί το 1914. Ήταν η πρώτη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της χώρας που είχε οργανωμένη συλλογή με κανόνες λειτουργίας, κατάλογο βιβλιοθηκών, σύστημα ραφιναρίσματος και ταξινόμησης και προσφέροντας ανοικτή ή κλειστή πρόσβαση κατά περίπτωση. Η Διεύθυνση Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος λειτουργεί ως αυτοτελής και αποκεντρωμένη υπηρεσία σε ιεραρχικό επίπεδο Διεύθυνσης και τελεί υπό την ευθύνη του Πρύτανη ή του εξουσιοδοτουμένου από αυτόν Αναπληρωτή Πρύτανη. Η Διεύθυνση Κεντρικής Βιβλιοθήκης έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Παραρτήματος, τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, τις δημόσιες σχέσεις, τον στρατηγικό και λειτουργικό προγραμματισμό, τη διαχείριση προγραμμάτων ανάπτυξης. Από πλευράς χωρικής διάρθρωσης διακρίνονται η έδρα της (Κεντρικής) Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και το Παράρτημα στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου της Πατησίων το οποίο στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο του κτηρίου Αβέρωφ και στη Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο του κτιρίου Μπουμπουλίνας.
 
 
ΕπωνυμίαΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΔιεύθυνσηΚΟΖΩΝΗ 7 30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Τηλέφωνο2634027388
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-nafpakt.ait.sch.gr
Δικτυακός τόποςhttp://vivl-nafpakt.ait.sch.gr/ https://www.facebook.com/bibliotheke.naupaktou/notifications/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη είναι λειτουργεί από 1960 και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και κύρια από τη σπουδάζουσα νεολαία, η οποία βοηθήθηκε τα μέγιστα την εποχή εκείνη που δεν είχε ακόμη καθιερωθεί η δωρεάν παιδεία.Σήμερα, με βάση το πνευματικό δυναμικό της η Παπαχαραλάμπειος Βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κατοίκων και κύρια των μαθητών και φοιτητών της ευρύτερης περιοχής που την επισκέπτονται για να αντλήσουν πληροφορίες για τις εργασίες τους και να δανεισθούν βιβλία, περιοδικά, CD-ROM κ.ά. καθώς και με το Βιβλιοαυτοκίνητο τής που επισκέπτεται και να δανείζει βιβλία σε σχολεία, δημοτικές Βιβλιοθήκες και σε πολιτιστικούς συλλόγους σε κωμοπόλεις και χωριά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και την επαρχία Δωρίδας του νομού Φωκίδας. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης σήμερα περιλαμβάνει περί τους 70.000 τόμους, καταλογραφημένους με το σύστημα Dewey, διαθέτει αρχείο τοπικού Τύπου και περιοδικά με φιλολογικό, κοινωνικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Από το 2003 λειτουργεί στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης με δέκα θέσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον οποίο μπορούν όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να λαμβάνουν όσες πληροφορίες αναζητούν.Επίσης, η Βιβλιοθήκη συχνά διοργανώνει ή συνδιοργανώνει με άλλους φορείς της πόλης πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικού βιβλίου και Τύπου και προβαίνει σε εκδόσεις εργασιών με τοπικό περιεχόμενο και γενικά προβαίνει αρωγός σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση της περιοχής.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου "Γιάννης Γκίκας" - Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης
ΔιεύθυνσηΣκόπα 18 - Παροικία - 844 00 Πάρος
Τηλέφωνο2284028233
e-Mail Διεύθυνσηvivl-parou@sch.gr
Δικτυακός τόποςvivl-parou.kyk.sch.gr, www.facebook.com/dimotikivivliothikiparou
Μουσικά περιεχόμεναΑνήκει διοικητικά σε Ν.Π.Ι.Δ. , την (ΚΔΕΠΑΠ), λειτουργεί από το 2003 μετά από συντονισμένες προσπάθειες Δημοτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης, που συστάθηκε από τον Δήμο Πάρου.
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ
ΔιεύθυνσηΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ 270 61
Τηλέφωνο2626022242
e-Mail Διεύθυνσηmail@vivl-andrits.ilei.sch.gr
Δικτυακός τόποςhttp://vivl-andrits.ilei.sch.gr/
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔιεύθυνσηΛ. ΚΑΡΑΜΝΛΗ 1 ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Τηλέφωνο2132027316
e-Mail Διεύθυνσηmuseum@0165.syzefxis.gov.gr
Δικτυακός τόποςhttp://www.salamina.gr/Default.aspx?tabid=255&language=el-GR
Μουσικά περιεχόμεναΙδρύθηκε το1998, λειτουργεί ως ξεχωριστό Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ". Το Νομικό Πρόσωπο αποτελείται από τα εξής 3 τμήματα: . Βιβλιοθήκη . Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας . Χορευτική Ομάδα Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Νέο Δημαρχείο - Πολιτιστικό Κέντρο, σε αίθουσα που φέρει το όνομα του Σαλαμίνιου Αρχαιολόγου - Βυζαντινολόγου, Δημήτρη Ι. Πάλλα καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών στην έδρα της Βυζαντινής αρχαιολογίας το 1966. Eίναι εμπλουτισμένη με 23.000 περίπου τόμους βιβλίων (επιστημονικών συγγραμμάτων, ιστορικών, λογοτεχνίας Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εγκυκλοπαιδειών και άλλων τόμων ποικίλης ύλης) εξ" ολοκλήρου από δωρεές των συμπολιτών μας. Διαθέτει αρχείο εφημερίδων τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και αρχείο εκδόσεων Σαλαμίνιων συγγραφέων.
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική βιβλιοθήκη Ορεστιάδας
ΔιεύθυνσηΕυριπίδου 65, 68200, Ορεστιάδα
Τηλέφωνο2552027588
e-Mail Διεύθυνση@vivl-orest.evr.sch.gr
Δικτυακός τόποςf βιβλιοθήκη Ορεστιάδας
 
 
ΕπωνυμίαΔημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης-Δ.ΤΕΜΠΩΝ
ΔιεύθυνσηΔ.Τεμπών ,Ραψάνη 40008 Ν.Λάρισας
Τηλέφωνο2495061259
e-Mail Διεύθυνσηrapsanilibrary@yahoo.gr
Δικτυακός τόποςhttp://libraryrapsani.blogspot.gr , facebook/(βιβλιοθήκη Ραψάνης ), twiter/rapsanilibrary , google+/
Μουσικά περιεχόμεναΗ Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό Ραψάνη του Δήμου Τεμπών , γνωστό για το περίφημο κόκκινο κρασί του. Επαναλειτουργεί από το 2004, και ιδρύθηκε το 1970 με προεδρικό διάταγμα.. Στεγάζεται στη σοφίτα του κοινοτικού καταστήματος Ραψάνης και λειτουργεί καθημερινά ως δανειστική από Τρίτη έως Σάββατο από 8:00π.μ. - 3:30 μ.μ . Περιλαμβάνει πάνω από 20.000 βιβλία στη συλλογή της , και έχει 1070 ενεργούς χρήστες και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Το υλικό της αποτελείται από βιβλία, περιοδικά, χειρόγραφα , χαρτογραφικό και οπτικοαουστικό υλικό. Η βιβλιοθήκη έχει συμβάλει στη δημιουργία πολλών παραρτημάτων στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Τεμπών , εξοπλίζοντας με βιβλία από τη συλλογή της τις μικρές βιβλιοθήκες του Μακρυχωρίου, Συκουρίου (είχε και πολλούς τίτλους από παλιά) και Αμπελακίων καθώς και τις σχολικές του Καλοχωρίου , Γόννων και Πυργετού. Εποπτεύει την λειτουργία τους , συντονίζει μια σειρά από δράσεις και ευελπιστεί στη δημιουργία ενός δικτυού βιβλιοθηκών για την περιοχή του Δ. Τεμπών. Η βιβλιοθήκη έχει στη συλλογή της το μοναδικό γραπτό σωζόμενο κείμενο που αφορά την ιστορία της Ραψάνης και το δεύτερο κατάστιχο της Θεσσαλίας , «Το κατάστιχο του Αγίου Αθανασίου, 1778-1889» , και ένα μεγάλο αριθμό εκδόσεων του 18ου αιώνα . Σε μια περιοχή κατά βάση αγροτική ,κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και με τουριστική κίνηση κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες , η βιβλιοθήκη προσάρμοσε τις υπηρεσίες που προσφέρει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης σχεδόν όλων των αναγκών των κατοίκων του χωριού, αποτελώντας το κέντρο της τοπικής κοινωνίας . Μπορεί μια βιβλιοθήκη να παρέχει στους χρήστες της , υπηρεσίες που προσφέρουν τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών; Από μια άποψη ακούγεται αδύνατον. Η βιβλιοθήκη της Ραψάνης τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθεί και έχει ενσωματώσει στις υπηρεσίες της πολλές δράσεις που στοχεύουν στην ευρύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών, που ανήκει, , εξυπηρετεί το κοινό της στα πρότυπα ενός κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, δίνοντας τους την δυνατότητα να μην μετακινηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα και να γλυτώσουν χρόνο και ταλαιπωρία .Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες πλήρη ενημέρωση για προκηρύξεις, νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την έδρα του Δήμου, σε συνεργασία με όλους του τοπικούς φορείς οργανώνει την τουριστική προβολή του χωριού , και βοηθάει το αγροτικό πληθυσμό ενημερώνοντας καθημερινά για οτιδήποτε. Η βιβλιοθήκη συμμετέχει στο πρόγραμμα future library του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το 2011, ενισχύοντας με τις προσφορές του ιδρύματος την συλλογή της με ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ βιβλία .Συμμετέχει για 7η συνεχή χρόνια στην Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωση και δημιουργικότητας του Δικτύου ελληνικών βιβλιοθηκών της ΕΒΕ. η κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μεγάλη μια και η βιβλιοθήκη αποτελεί το κέντρο της τοπικής κοινωνίας, προσπαθώντας πέρα από τις καθιερωμένες της υπηρεσίες αλλά και τις ηλεκτρονικές (με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να εξυπηρετεί γενικότερα τους πολίτες σε όποια θέματα τους απασχολούν. Στο χειμερινό της πρόγραμμα συνεχίζει κάποιες από τις δράσεις του καλοκαιριού στις οργανωμένες επισκέψεις που πραγματοποιούν τα σχολεία του νομού μας.
 
 
ΕπωνυμίαΚέντρο Ερευνών και Τεκμηρίωσης Ωδείου Αθηνών (Αρχείο-Βιβλιοθήκη)
ΔιεύθυνσηΒασιλεώς Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
Τηλέφωνο2107240673
e-Mail Διεύθυνσηarchives@athensconservatoire.gr
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη Τμήματος Μουσικών Σπουδών
ΔιεύθυνσηΠανεπιστημιούπολη Θέρμης, Παλαιά Οδός Θεσσαλονίκης - Θέρμης.
Τηλέφωνο2310991822
e-Mail Διεύθυνσηlibrary@mus.auth.gr
Δικτυακός τόποςwww.mus.auth.gr, www.lib.auth.gr
Μουσικά περιεχόμεναΗ πρώτος πυρήνας της συλλογής της Βιβλιοθήκης ιδρύθηκε το 1985, ενώ η κανονική της λειτουργία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1993. Η Βιβλιοθήκη υπάγεται στο Σύστημα Βιβλιοθηκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ η συλλογή της είναι αποκλειστικά μουσική.
 
 
ΕπωνυμίαΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔιεύθυνσηΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Κων/νου Βάρναλη 2 57004 Νέα Μηχανιώνα, Παράρτημα 1: Λεωφόρος Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας &
Τηλέφωνο2392330363
e-Mail Διεύθυνσηpoltherm@gmail.com
Δικτυακός τόποςthermaikosculture.wordpress.com
Μουσικά περιεχόμεναΕίναι δομή που υπάγεται σε Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Τ.Α.
 
 
ΕπωνυμίαΒιβλιοθήκη & Κένρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
ΔιεύθυνσηΕγνατίας 156, 54636, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο2310891753
e-Mail Διεύθυνσηmaclib@uom.gr
Δικτυακός τόποςwww.lib.uom.gr, https://www.facebook.com/librarypamak/,https://www.linkedin.com/in/librarypamak/, ht
Μουσικά περιεχόμεναΤο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1990 και είναι μετεξέλιξη της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία ιδρυμένη από το 1948, λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1957-58. Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1962, άρχισε όμως να λειτουργεί ως δανειστική για τους καθηγητές από το 1965. Αρχικά στεγάστηκε σε ένα δωμάτιο στη Λ. Νίκης 45. Ύστερα από αρκετές μετακομίσεις, το 1990 η συλλογή της μεταφέρθηκε από την οδό Τσιμισκή 45 στις σημερινές της εγκαταστάσεις (ημιόροφος του Πανεπιστημίου). Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι μια σύγχρονη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη που στοχεύει στην προσφορά ουσιαστικού εκπαιδευτικού και πληροφοριακού έργου ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις ενός δυναμικά ανερχόμενου ακαδημαϊκού ιδρύματος, όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μετά από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου (αρ. 13/28.6.01), η οποία ενέκρινε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, η Βιβλιοθήκη λειτούργησε πλέον ως Υπηρεσία Βιβλιοθήκης και Πληροφόρησης (Υ.ΒΙ.Π.) σε επίπεδο Διεύθυνσης. Με το άρθρο 16 του νόμου 3404/2005 για τη ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η Υ.ΒΙ.Π. μετονομάζεται σε Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ). Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης απαρτίζεται από 7 οργανικά Τμήματα. Θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους της την παροχή μιας πληθώρας υπηρεσιών με έμφαση στις ηλεκτρονικές και τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταλύει τα όρια της φυσικής της χωροθέτησης υιοθετώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και στελεχώνοντας τα Τμήματά της με εξειδικευμένο προσωπικό. Το 2004 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ιδρύθηκαν δύο νέα Τμήματα, το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας με έδρα την πόλη της Νάουσας (άρθρο 1 παρ. 1 εδ. β΄ περ. ββ΄ του ν. 3255/2004 (Α΄ 138)) και το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών με έδρα την πόλη της Έδεσσας (άρθρο 1 παρ. 1 εδ. β΄ περ. αα΄ του ν. 3255/2004 (Α΄ 138)). Τα δύο αυτά Τμήματα το 2013, σύμφωνα με το Π.Δ 88/2013 (Α" 129), άρθρο 2, παρ. 2, συγχωνεύτηκαν με το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αντίστοιχα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
 
 
ΕπωνυμίαΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Βιβλιοθήκη Πανεπιστημιούπολης 1
ΔιεύθυνσηΑγίου Σπυρίδωνος - 122 43 ΑΙΓΑΛΕΩ
Τηλέφωνο2105385711
e-Mail Διεύθυνσηlibrary1@uniwa.gr
Δικτυακός τόποςwww.teiath.gr/library
Μουσικά περιεχόμεναΗ Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το έτος 1977 και μετεγκαταστάθηκε σε νέο πλήρως εξοπλισμένο κτήριο το έτος 2002. Αποτελεί Τμήμα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου.