Skip to main content.
Δελτία Μουσικής Πληροφόρησης

Τα Δελτία Μουσικής Πληροφόρησης αποτελούν έναν νέο θεσμό. Πρόκειται για ηλεκτρονικά Δελτία που αποστέλλονται κατά τακτά διαστήματα μέσω e-mail και θα περιλαμβάνουν σταχυολόγηση αξιόλογων μουσικών συμβάντων.
Αποδέκτης του Δελτίου Μουσικής Πληροφόρησης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε κάνοντας εγγραφή μέσω του ιστότοπου στον κατάλογο αποδεκτών.

Εγγραφείτε δωρεάν συνδρομητές στο εβδομαδιαίο δελτίο

ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΟΥ GREEK MUSIC PORTAL
St George Al-Humayrah Patriarchal Monastery
 Ιστότοπος της Πατριαρχικής Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου Al-Humayrah στο Homs της Συρίας. Κατάλογος ηχογραφήσεων και μουσικά δείγματα RA.
http://www.stgeorgesyria.org/cds.htm
Mp3.com: Byzantine music, Dimitrios Plemmenos
 Μουσικά δείγματα από ύμνους στη Θεοτόκο σε mp3. Ψάλλει ο Δημήτριος Πλυμμένος.
http://artists.mp3s.com/artists/194/angelopoulos.html
Icon and book service
 Πωλήσεις μουσικών ηχογραφήσεων και CD-Rom με βυζαντινή μουσική στα αγγλικά, εκκλησιαστικά σλαβονικά και ρωσικά.
http://stores.homestead.com/hstrial-EBlaettler/StoreFront.bok
Liturgica.com
 Πωλήσεις μουσικών ηχογραφήσεων.
http://www.liturgica.com/cart/search.jsp?hostname=liturgica
Σύλλογος Προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής "Σίμων Καράς"
 Iστοσελίδα που εκθέτει τις ηχογραφήσεις του Συλλόγου.
http://simonkaras.com/
Byzantine music
 Πωλήσεις μουσικών ηχογραφήσεων. Παρουσίαση του cd της πρεσβυτέρας Katerina Sitaras Makiej με βυζαντινούς ύμνους στα Αγγλικά. Κατάλογος περιεχομένων με ηχητικό δείγμα σε RealPlayer. (Αγγλικά)
http://www.holyhours.com/
Byzantine Music
 Κατάλογος πώλησης δίσκων βυζαντινής μουσικής από τη μονή Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής Αττικής.
http://www.easternchristian.com/page17.html
Father Joseph Paliouras byzantine hymns
 Παρουσίαση του cd με βυζαντινούς ύμνους "Double Celebration" του πατέρα Ιωσήφ Παλιούρα, ιερέα της Αγίας Εκκλησίας των Δώδεκα Αποστόλων στο Hertfordshire του Λονδίνου. Τρία μουσικά δείγματα από την ηχογράφηση αυτή διατίθενται σε mp3. Η σελίδα αυτή παρέχει και συνδέσεις σε άλλους ιστότοπους βυζαντινής μουσικής και βυζαντινών σπουδών.
http://artists.mp3s.com/artists/204/fr_joseph_paliouras.html
Serbian Orthodox Chants
 Ιστοσελίδα στον ιστότοπο της ορθόδοξης αποστολής του Αγ. Λουκά στο Κόσοβο με λίστα ηχητικών δειγμάτων Real One Player. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ύμνοι της Αναστάσεως, προς τιμήν της Θεοτόκου, ο Ακάθιστος Ύμνος, σερβικά κάλαντα Χριστουγέννων.
http://www.sv-luka.org/chants/index.html
Otherwordly music
 Ηχητικά δείγματα ορθόδοξης θρησκευτικής μουσικής σε wma (Windows Media). Περιλαμβάνονται ύμνοι, μέλη (βυζαντινό μέλος της Ρουμανίας) και τραγούδια που έχουν συντεθεί από νεαρούς ορθόδοξους μοναχούς και μοναχές.
http://www.stinnocent.com/seraphim/music.htm
Greek City Video Greek Music
 Πωλήσεις μουσικών ηχογραφήσεων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει κυρίως ηχογραφήσεις του ψάλτη Θεοδώρου Βασιλικού με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, ύμνους προς τιμήν της Θεοτόκου, τη θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, των Χριστουγέννων κ.α.
http://www.greekcity.com/
Byzantine music of the Greek Orthodox Church
 Πωλήσεις μουσικών ηχογραφήσεων της χορωδίας του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών (διεύθυνση: Κωνσταντίνος Ζορμπάς). Ο κατάλογος περιέχει δεκατέσσερα cd?s που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων ύμνους των Χριστουγέννων, της Μεγάλης Εβδομάδας, της Θεοτόκου, Ψαλμούς του Δαβίδ κ.α. (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά.)
http://www.zorba-music.gr/
Byzantine Secular Music - Chalaris
 Διατίθενται προς πώληση ηχογραφήσεις (CD) βυζαντινής κοσμικής μουσικής και ακριτικών τραγουδιών. Επιμέλεια: Χριστόδουλος Χάλαρης.
http://www.klassikon.com/byzantine_page.html
Byzantinew.net-Real Audio and Video
 Ιστοσελίδα των Βυζαντινών Καθολικών. Παρουσιάζει μια βιντεοσκόπηση και δύο ηχογραφήσεις της Θείας Λειτουργίας, οι οποίες διατίθενται προς πώληση. Ηχητικά δείγματα είναι διαθέσιμα σε Real Video/Audio. H ιστοσελίδα περιέχει επίσης πληροφορίες για τους βυζαντινούς καθολικούς, τις βυζαντινές λειτουργίες και άλλα σχετικά θέματα.
http://www.catholic-forum.com/members/popestleo/dailyprayer.html
Library of monastic music
 Ηλεκτρονικός κατάλογος που παρουσιάζει ηχογραφήσεις θρησκευτικής μουσικής -ελληνικής, κοπτικής, ρωσικής εκκλησιαστικής μουσικής - διαθέσιμες προς πώληση. Ηχητικά δείγματα διαθέσιμα σε Real One Player.
http://www.innerlightproductions.com/music.htm
CDs
 Συλλογή διατιθέμενων προς πώληση ηχογραφήσεων με θρησκευτική μουσική της Ανατολικής Εκκλησίας (βυζαντινή, ρωσική, σλαβική, κοπτική, συριακή, αρμενική). Παρουσιάζονται επίσης ηχητικά δείγματα κάθε ηχογράφησης σε Windows Media και σε Real One Player.
http://arimathea.co.uk/cds.htm
Cappella Romana
 Ιστοσελίδα της χορωδίας Cappella Romana. Προκειται για ένα φωνητικό σύνολο δωματίου που εξερευνά τις παραδόσεις της Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανικής μουσικής και ερμηνεύει έργα παλιάς και σύγχρονης θρησκευτικής μουσικής. Παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι εμφανίσεις τους και οι ηχογραφήσεις τους, τις οποίες έχει κανείς τη δυνατότητα να αγοράσει.
http://www.cappellaromana.org/
Tape FAQ
 Πωλήσεις κασσετών θρησκευτικού-θεολογικού περιεχομένου.
http://www.ocf.org/OrthodoxPage/resource/faq.tape.html
Musica Russica - Russian choral music
 Ιστότοπος που παρέχει πληροφορίες για τη Ρωσική χορωδιακή μουσική. Περιέχει καταλόγους μουσικών ηχογραφήσεων διατιθέμενων προς πώληση, σύστημα αναζήτησής τους, κατάλογο βιβλίων και περιοδικών σχετικών με το χορωδιακό θρησκευτικό τραγούδι, links σχετικά με τη χορωδιακή μουσική, τις ρωσικές και σλαβικές χορωδίες, τη ρωσική κουλτούρα και την ορθόδοξη θρησκευτική μουσική.
http://www.musicarussica.com/
Pan-Orthodox Society for the Advancement of Liturgical Music (PSALM)
 Ομαδική προσπάθεια των μουσικών-ψαλτών διαφόρων ορθοδόξων εκκλησιών που αποσκοπεί στην προαγωγή και στην καλλιέργεια των παραδόσεων της ορθόδοξης λειτουργικής μουσικής. Περιέχει κατάλογο των μουσικών ηχογραφήσεων που εκδίδουν, διατιθέμενων προς πώληση.
http://www.orthodoxpsalm.org/